Pse çdo pronar website ka nevojë Analytics Google

Nëse ju nuk e dini se çfarë Google Analytics është, nuk keni të instaluar atë në web faqen tuaj, ose keni instaluar atë, por kurrë nuk e shikoni në të dhënat tuaja, atëherë ky post është për ju. Ndërsa është e vështirë për shumë njerëz të besojnë, ka ende faqet e internetit që nuk janë duke përdorur Google Analytics (ose ndonjë analytics, për këtë çështje) për të matur trafikun e tyre. Në këtë post, ne do të shikojmë në Google Analytics nga pika fillestar absolute e parë. Pse keni nevojë për të, si për të marrë atë, se si të përdorin atë, dhe workarounds të problemeve të përbashkëta.

Pse çdo pronar website ka nevojë Analytics Google

A ju keni një blog? A keni një faqe interneti statike? Nëse përgjigja është po, nëse ata janë për përdorim personal apo biznesi, atëherë ju keni nevojë për Google Analytics. Këtu janë vetëm disa nga pyetjet e shumta në lidhje me faqen tuaj te internetit që ju mund të përgjigjem duke përdorur Google Analytics.

 • Sa njerëz vizitoni faqen time?
 • Ku jetojnë vizitorët e mia?
 • A kam nevojë për një faqe interneti mobile-miqësore?
 • Çfarë faqet e internetit të dërguar të trafikut në web faqen time?
 • Çfarë taktika të marketingut të përzënë më të trafikut në faqen time?
 • Cilat faqe në faqen e internetit e mia janë më të popullarizuara?
 • Sa vizitorë kam konvertuar në çon ose konsumatorët?
 • Ku ka ardhur vizitorët e mi konvertimin nga dhe të shkoni në faqen time?
 • Si mund të përmirësuar shpejtësinë e faqen e internetit tim?
 • Çfarë përmbajtje blog bëjnë vizitorët e mia si më?

Ka shumë, shumë pyetje të tjera që Google Analytics mund të përgjigjem, por këto janë ato që janë më të rëndësishme për shumicën e pronarët e internetit. Tani le të shohim se si ju mund të merrni Google Analytics në web faqen tuaj.

Si të instaloj Google Analytics

Së pari, ju keni nevojë për një llogari Google Analytics. Nëse keni një llogari Google primar që ju përdorni për shërbime të tjera si Gmail, Google Drive, Google Calendar, Google, apo YouTube, atëherë ju duhet të ngritur Google Analytics tuaj duke përdorur atë llogari Google. Ose ju do të duhet për të krijuar një të re.

Kjo duhet të jetë një llogari Google ju planifikoni të mbani përgjithmonë dhe se vetëm ju keni qasje në. Ju gjithmonë mund të japë qasje në Google Analytics tuaj për njerëzit e tjerë poshtë rrugës, por ju nuk doni dikë tjetër që të ketë kontroll të plotë mbi të.

Big tip: mos lejoni askënd juaj (projektuesi tuaj web, web developer, web host, personi SEO, etj) të krijojë Analytics faqen tuaj të Google llogari në llogarinë e tyre të Google në mënyrë që ata mund të "menaxhojnë" atë për ju. Nëse ju dhe ky person mënyra pjesë, ata do të marrin të dhënat tuaja Google Analytics me ta, dhe ju do të duhet të fillojnë të gjithë.

Të krijuar llogarinë tuaj dhe pronën

Pasi të keni një llogari Google, ju mund të shkoni në Google Analytics dhe klikoni Sign në butonin Google Analytics. Ju pastaj do të përballën me tre hapa ju duhet të marrë për të ngritur Google Analytics.

Pasi ju të klikoni butonin regjistroheni, ju do të plotësoni informacion për faqen tuaj te internetit.

Google Analytics ofron hierarkitë për të organizuar llogarinë tuaj. Ju mund të kenë deri në 100 llogari Google Analytics nën një llogari Google. Ju mund të kenë deri në 50 pronat e internetit nën një llogari Google Analytics. Ju mund të kenë deri në 25 pamje nën një pronë internetit.

Këtu janë disa skenarë disa.

 • Skenari 1: Nëse ju keni një faqe interneti, ju duhet vetëm një Google Analytics llogari me një pronë internetit.
 • Skenari 2: Nëse ju keni dy faqet e internetit, të tilla si një për biznesin tuaj dhe një për përdorimin tuaj personal, ju mund të dëshironi të krijoni dy llogari, emërtimin një "123Business" dhe një "Personal". Pastaj ju do të ngritur faqen tuaj te biznesit nën llogarinë 123Business dhe faqen tuaj personale nën llogarinë tuaj personale.
 • Skenari 3: Nëse ju keni disa biznese, por më pak se 50, dhe secili prej tyre ka një faqe interneti, ju mund të dëshironi për të vënë të gjithë nën një llogari të biznesit. Pastaj të ketë një llogari personale për faqet tuaja personale.
 • Skenari 4: Nëse ju keni disa biznese dhe secili prej tyre ka dhjetra e faqet e internetit, për një total prej më shumë se 50 faqet e internetit, ju mund të dëshironi të vënë çdo biznes nën llogari të vet, të tilla si llogari 123Business, llogari 124Business, dhe kështu me radhë.

Nuk ka mënyra të drejtë ose të gabuar për të ngritur tuaj të Google Analytics llogari-kjo është vetëm një çështje e se si ju doni të organizojnë faqet tuaja. Ju gjithmonë mund të riemërtoni llogaritë tuaja apo vetitë poshtë rrugës. Vini re se ju nuk mund të lëvizin një pronë (website) nga një llogari Google Analytics në një tjetër, ju do të keni për të ngritur një pronë të re nën llogarinë e re dhe të humbasin të dhënat historike të mbledhura nga prona origjinale.

Për udhëzues fillestar absolute, ne jemi duke shkuar për të marrë ju keni një website dhe duhet vetëm një pamje (default, të gjithë të parë të dhënat. Setup do të dukej diçka si kjo.

Nën këtë, ju do të keni mundësi për të konfiguruar, ku të dhënat tuaja Google Analytics mund të ndahet.

Install kodin tuaj ndjekja

Pasi ju jeni të përfunduar, ju do të klikoni butonin Get ndjekja e ID. Ju do të merrni një popup të kushteve Google Analytics dhe kushtet, të cilat ju duhet të bien dakord për të. Pastaj ju do të merrni tuaj kod Google Analytics.

Kjo duhet të jetë i instaluar në çdo faqe në faqen tuaj te internetit. Instalimi do të varet se çfarë lloj të internetit që ju keni. Për shembull, unë kam një website WordPress në domenin tim duke përdorur kuadrin Zanafilla. Ky kuadër ka një zonë të caktuar për të shtuar kokë dhe këmbë Scripts në faqen time.

Përndryshe, në qoftë se ju keni një WordPress në domenin tuaj, ju mund të përdorni Google Analytics nga Yoast plugin të instaluar kodin tuaj të lehtë pa marrë parasysh se çfarë theme ose kuadri ju jeni duke përdorur.

Në qoftë se ju keni një website të ndërtuar me fotografi HTML, ju do të shtoni kodin ndjekja para </ head> tag në secilën nga faqet tuaja. Ju mund ta bëni këtë duke përdorur një program editor teksti (si TextEdit për Mac ose Notepad për Windows) dhe pastaj të ngarkoni skedarin për web host tuaj duke përdorur një program FTP (të tilla asFileZilla).

Nëse ju keni një Shopify e-commerce dyqan, ju do të shkoni në tuaj online settings Store dhe ngjitur në kodin tuaj ndjekja ku specifikohet.

Nëse ju keni një blog në Tumblr, ju do të shkoni në blogun tuaj, kliko butonin Temë Edit në krye të drejtë të blogun tuaj, dhe pastaj të hyjë vetëm ID e Google Analytics në parametrat tuaj.

Siç mund ta shikoni, instalimin e Google Analytics ndryshon bazuar në platformën që ju përdorni (sistemit të menaxhimit të përmbajtjes, ndërtues website, e-commerce software, etj), me temën që ju përdorni, dhe plugins që ju përdorni. Ju duhet të jetë në gjendje të gjeni udhëzime lehtë për të instaluar Google Analytics në ndonjë faqe interneti duke bërë një kërkim web për platformën tuaj + si ta instaloni Google Analytics.

Set up qëllimet

Pasi ta instaloni kodin tuaj ndjekja në web faqen tuaj, ju do të dëshironi të konfiguroni një të vogël (por shumë të dobishme) vendosjen në profilin e faqen tuaj në Google Analytics. Kjo është vendosjen e qëllimeve tuaja. Ju mund ta gjeni duke klikuar në linkun Admin në krye të Google Analytics tuaja dhe pastaj duke klikuar mbi Objektivat sipas Shiko kolonën faqen tuaj.

Qëllimet do të tregoj Google Analytics, kur diçka e rëndësishme ka ndodhur në web faqen tuaj. Për shembull, në qoftë se ju keni një website ku ju gjeneruar çon nëpër një formë të kontaktit, ju do të duan për të gjetur (apo krijuar) një faqe të falënderoj që vizitorët fund mbi një herë ata kanë dorëzuar informacionin e kontaktit. Ose, në qoftë se ju keni një website ku ju shitur prodhimet, ju do të duan për të gjetur (apo krijuar) ju apo faqen e konfirmimit për vizitorët në tokë pas një herë ata kanë përfunduar një blerje të falënderoj një finale.


Ora Post: Mar-02-2017
[contact-form-7 id="19"]
WhatsApp Online Chat !